Ne întrebăm firesc, ce anume fac aerosolii salini inspiraţi în salină? De ce este important ca în salină chiar să existe aerosoli şi nu doar un decor de sare ? În final, de ce trebuie sa existe un generator profesional de aerosoli in salina artificiala ?

De la bun început trebuie spus că generatorul emite în atmosfera salinei o gamă de particule de sare cu dimensiuni pornind de la 2 la 0,2 microni. În mod schematic acţiunea aerosolilor este urmatoarea: pătrunzînd în corp, ei trec prin mai multe filtre. Primul este nasul. Acesta reţine particulele mai mari, cele de circa 1 micron. Aceşti aerosoli mai mari se depun pe peretii interiori ai nasului şi acţionează asupra mucoasei fluidizînd eliminarea pe cale naturală a elementelor de care organismul nu are nevoie (secreţii, elemente reţinute de nas din inspiraţiile anterioare, particule de praf, etc). De aceea veţi constata, încă de la prima şedinţă în salină, că nasul începe să vă curgă, practic, să se cureţe. La copii acest fenomene este declanşat mai rapid. Nu trebuie să vă îngrijoraţi, este un fenomen bun, folositor. Organismul descarcă ceea ce trebuie eliminat fară a forţa mucoasa, fără a sufla energic nasul, fără a-l tensiona.
De reţinut, la primele şedinţe în salină este bine să aveţi cîteva şerveţele. Dacă le-aţi uitat acasa nu este nimic; suntem pregătiţi să vă punem la dispoziţie cele necesare.